Summa sidvisningar

fredag 9 december 2011

Leenden och humor




Tänkte bara dela en tanke jag hade idag... Det sägs ju att om du möter en människa utan leende ... ge henne ditt,,,"

Hmmm... vissa människor är inte riktigt glada av sig... verkar inte som om de anmält sig närvarande när de delade ut leenden... Det passar likson inte ens in i deras ansikte .. som om deras uppsyn bara inte innehåller leenden. Dessa människor går heller inte att skoja med.... som om ironi och humor inte ingår i deras lista över hur man beter sig. Jag brukar försöka mig på att ändå att testa om deras ansikte skulle se lite mera annorlunda ut om de log... och om de skulle till och med bli vackrare.... men tyvärr har jag blivit besviken varje gång.
Det har visat sig att de människor som inte har tillgång till ett leende inte har särdeles mycket humor heller. Jag drog en liten lustighet en gång åt "prinsessan av dysterhet" och log mitt allra största leende efteråt för att vägleda henne mot att det var ett skoj.... men noupp... munnen var som ett streck och ögonen förvånat och hon hade en oförstående blick... och det är då den som har lite humor inte vet vad man ska göra... ska man dra skämtet igen med risk för att hennes ögon blir större och hon får blicken att någon är lite "kokko" och det är inte hon... eller ska man bara börja prata om nåt annat och förpassa det man sa till att " det där förstod hon helt enkelrt inte..?
På sätt och vis tycker jag lite synd om dem... utan humor och leenden vore det lite tungt att leva.. Åtminstone i min familj har vi nära till skrattet och förstår varandras humor... Det finns olika slags humor men jag tror ändå att vissa fåtal människor faktist inte ens är födda med någon som helst humor. När de mot förmodan drar upp mungiporna ca 2 mm..och försöker le... ser det nästan onaturligt ut ser nästan ut att göra ont i ansiktet. ... de såg bättre ut när de var "som vanligt dyster".

Ändå finns de dom som bemöter ens leende med ett tillbaka och man ser att de har värme inombords... och deras ansikten blir... ja ..på nåt sätt vackra. Så jag tänker fortsätta ge bort lite leenden här och där och får jag ett tillbaka samlar jag dem i hjärtat och de som inte förmår sig att le tillbaka... jaa... då fortsätter jag försöka le även nästa gång vi träffas... om inte bara för att reta gallfeber på dem. Så gör jag kanske världen en lite bättre plats med tiden.... så om du möter en människa utan leende... ge henne ditt....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar