Summa sidvisningar

tisdag 29 maj 2012

Kärringen mot strömmen

Jaa... Kan hända att jag gjorde bort mig BIG time idag...eller så inte...

 Det konstigaste är att jag står för det också till den milda grad att jag inte förstår att skämmas.  Jag blev tillfrågad att för föräldraföreningen vara kaffe kock på skolans vårfest och jag tackade Nej....!
Jaa jag hör att ni drar in andan.... och säger FYY och tycker jag borde skämmas men jag står för mitt nej.

Jag är ingen bra kaffevärd... har aldrig varit det... Jag blir nervös hemma om vi har större kalas och det kommer mycket folk som ska bjudas på salt och sött om vartannat.. Jag blir så till den milda grad nervös att jag borde medhava en hypeventilerings papperpåse för att klara av den dagen. Gillar inte överlag att vara den med ansvar om servering... Jag fullkomligt hatar den situationen. Att skaffa fram dopp , vara ansvarig och veta när man ska sätta på kaffebryggaren i rätt tid, Tänk om jag sätter på den för sent... nej du milde tid... Att jag sedan skulle stå där när hela festsalen väller in och ska ha kaffe ... nej huvadådi... ni skulle hitta mig bakom diskmaskinen koncentrerandes på andningen. ... PÅ SANT!
Jag är ingen kaffe tjej... och egentligen är jag rätt stolt över att jag vågar säga det....  Jag VILL inte servera kaffe och ställa kaffebryggaren... Jag är inte skapt alls för det. Det är inte att jag vill komma undan mitt ansvar för att samla in pengar till föreningen och stöda mitt barn och så vidare... om det fordras kan jag stå på torget och sjunga "Gullefjun" eller läsa högt ur Fänrikståls sägner... med en insamlings hatt brevid mig... för samma ändamål.. Jag vill bara inte vara kaffevärd!!

Och på ett sätt stör det mig så till den grad att jag säger det nu ... här kommer det... håll i er.....:  Det stör mig att vi mammor förväntas le och glatt sjungandes ta på oss förklädet för barnet....  för att vi gillar SÅÅÅ att vara i köket... och verkligen hjälpa barnen.... kokandes kaffe för kung och fosterland....  Ingen frågar min man eller någon annans äkta hälft av det manliga könet om de vill servera på vårfesten...  För MÄN serverar tydligen inte åt föräldraföreningen.

 Av alla uppgifter vi föräldrar fick välja i början av året var flertalet uppgifter endast valbara av kvinnor... såna där roliga uppgifter som pizzabak och det ytterst prestigefyllda uppdraget att SERVERA.....  Män däremot fick välja lite talkojobb som små reparationer och skottning av rinken på vintern. Om ni frågar mig så kommer de alldeles för lätt undan. Varför får inte jag välja talkoarbeten??? Könsdiskriminering om ni frågar mig. Nej vi kvinnor förväntas gilla sånt med dukning och matlagning... Jaa men INTE JAG!! Jag gör inte det... jag känner mig obekväm... förstår inte alls vad jag ska göra av mig själv.... borde ha nån som hela tiden säger åt mig vad jag ska göra.  Är det inte tillåtet att INTE gilla det.... och vara kvinna. Måste man vara medlem i föräldraföreningen... med det där trallvänliga "ställa upp" känslan. .. om man inte känner den... om man bara känner sig obekväm med uppgifterna man får.

  När vi måste välja uppgift i början av året... vilket var OBLIGATORISKT... vilja be att få tillägga.... valde jag pizzabak... eftersom jag då kunde vara i en grupp och lite spana in vad de andra gjorde och sedan verka upptagen. Av servering och pizza bak var det att välja mellan pest eller kolera... det var kök inblandat i båda dessvärre.
Jag valde INTE serveringsgruppen av den anledningen att jag inte klarar av den.

Men måste man servera och vara köksansvarig om man inte vill helt enkelt. Skippa pausen säger jag så kör vi allt i ett och ingen behöver stå i kö och ingen behöver servera. Sedan kan vi gå runt i gårdarna och sälja toapapper istället eller ta på småbyggen mot betalning som t.e.x. en hundhage eller liknande. DÅ kommer jag gärna.. toa papper kan väl inte vara så svårt att prata sig varm för. Jag ställer nog upp för mitt barn till 100 % .... måste jag ställa upp för allas barn... med att utsätta mig för det värsta jag vet i hela världen.. SERVERA??  Jag tackade Nej Tack.... och jag skäms en aning men tillika är jag stolt över att stå för mina åsikter.... kanske man borde blivit född till man... eller så inte..  ;)
Jag tycker Rätt Kvinna på Rätt Plats är det bästa...

 Kanske någon vill köpa en rulle toapapper... " Ta bara ett papper... torka för två...."  ;)

1 kommentar:

  1. Heja Annika-våga säga nej-det gillar jag.Å så kan ju papporna ha hand om serveringen o "tillstellasi" varannan gång.I jämlikhetens namn.

    SvaraRadera